Evenementenseizoen 2017 

Het jaar 2017 loopt ten einde. Tijd voor een update! Ook dit jaar zijn er weer veel donaties gedaan. Meer donaties vanuit organisatoren 

Dat evenementenorganisatoren steeds meer begaan zijn met duurzaamheid en milieu is zichtbaar in het aantal donaties uit die hoek. Organisatoren doneerden het afgelopen jaar flink om de CO2-uitstoot die hun evenement met zich meebrengt te compenseren. De uitschieter was een organisatie met een donatie ter waarde van 400 bomen. Dit kwam voort uit een samenwerking met vervoerspecialist VPN (VervoersprojectenNederland) die vervoer van- en naar zakelijke evenementen organiseert. De aansluiting van VPN bij Trees for Traffic biedt bedrijven de mogelijkheid om ook bij zakelijke evenementen hun CO2- uitstoot te compenseren. Rolling Stones fans meest begaan met natuur

Als we kijken naar particuliere bezoekers dan zijn Rolling Stones fans met 165 donaties het meest begaan met de natuur. De feesten en concerten in het Gelredome zorgen gezamenlijk voor 321 donaties. Voor de Ziggo Dome staat de stand op 262 en de Arena 131. Totaalstand

In totaal zijn er het afgelopen jaar 1538 donaties gedaan, waardoor de totale teller staat op 13.509 donaties! Wij willen iedereen bedanken voor hun gift en hopen dat het evenementenlandschap steeds groener blijft worden! 

Evenementenlandschap steeds groener

De aandacht voor duurzaamheid groeit, ook in de evenementenwereld. Tijdens ADE was er speciale aandacht voor duurzaamheid, de gemeente Amsterdam wil in 2020 alleen nog maar duurzame evenementen in de stad en vrijwilligersinitiatieven als 10.000 hours winnen terrein. Ook Trees for Traffic merkt dat evenementenorganisatoren steeds meer begaan zijn met natuur en milieu.Wij zien dit terug aan het groter wordende aantal donaties vanuit de organisatorenhoek. De uitschieter van het afgelopen jaar was een donatie voor maar liefst 400 nieuwe bomen in het Trees for Traffic bos. De donatie kwam voort uit een samenwerking met de bij Trees for Traffic aangesloten vervoerspecialist VPN (VervoersprojectenNederland). Deze multinational schakelde de vervoerspecialist in om het vervoer van- en naar hun bedrijfsfeest te organiseren. Met het inschakelen van VPN wordt het ook voor bedrijven die zakelijke evenementen organiseren heel eenvoudig en aantrekkelijk gemaakt om iets terug te doen voor de natuur, ter compensatie van de co2 uitstoot. Wij zijn blij met de ontwikkelingen en hopen dat de trend zich doorzet en het evenementenlandschap de komende jaren nog veel groener wordt! 

Evenementenseizoen 2016

Het jaar 2016 was wederom een mooi jaar voor Trees for Traffic. Er waren veel concerten, evenementen en sportwedstrijden in de Amsterdam ArenA, GelreDome en Ziggo Dome en bij festivals als Solar Weekend Festival, The Flying Dutch en onlangs nog Liquicity Festival hebben bezoekers in grote getalen een bijdrage geleverd om hun CO2-uitstoot te compenseren.Een eervolle vermelding is op zijn plaats voor de bezoekers van Awakenings Festival, die gezamenlijk dit jaar 265 donaties hebben gedaan! Ook de concerten van Justin Bieber in GelreDome sprongen eruit met 193 donaties.Met de laatste donaties van Liquicity Festival en FreaQshow in de Ziggo Dome op oudjaarsavond erbij eindigen we 2016 op 1.472 donaties! Het totale aantal donaties komt daarmee op 11.971. We willen iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage en kijken uit naar het jaar 2017!

Evenementenseizoen 2015

Het jaar 2015 was een goed jaar voor Trees for Traffic, waarin veel evenementenbezoekers van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt de CO2-uitstoot, veroorzaakt door hun reis naar een evenement, te compenseren door het planten van een boom. In totaal hebben we dit jaar maar liefst 2.380 donaties mogen ontvangen. Daarmee zijn we de magische grens van 10.000 gepasseerd en zitten we inmiddels op 10.499 donaties.Net als voorgaande jaren was het aandeel van Awakenings Festival (434 donaties) en de evenementenlocaties Amsterdam ArenA (535 donaties), GelreDome (234 donaties) en Ziggo Dome (336 donaties) groot. Ook de bezoekers van het nieuwe festival Beyond hebben in grote getalen gedoneerd met in totaal 213 donaties.We zijn iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat dankbaar en kijken uit naar het jaar 2016 waarin we ons bos nog verder hopen uit te breiden.

Evenementenseizoen 2014

In 2014 hebben wederom vele evenementenbezoekers een bijdrage geleverd aan Trees for Traffic. Gezamenlijk hebben al deze mensen maar liefst 2.424 donaties gedaan, waarmee het totaal al op 8.119 donaties komt. Een mooie bijdrage aan ons evenementenbos in Nieuw Vennep!Naast de inmiddels bekende grote bijdragen van festivals als Dance Valley (141), Latin Village (93) en Awakenings (376) zijn er ook bij het Cirque du Soleil, het KLM Open en de Libelle Zomerweek, waar het dit jaar voor het eerst mogelijk was, veel bijdragen geleverd. Daar verdienen de bezoekers van One Direction in de Amsterdam ArenA met 271 donaties een extra vermelding.We bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie Trees for Traffic jaar en kijken uit naar 2015, waarin we samen verder werken aan een klimaat neutrale samenleving!

2000ste boom Trees for Traffic

Gisteren heeft Olga Makina, bezoekster van het a.s. zaterdag gehouden festival Welcome to the Future, de 2000ste boom in het Trees for Traffic bos in Nieuw Vennep geplant.Via OnlineTicket.nl kocht Olga afgelopen week haar pendelbusticket voor het festival Welcome to the Future. Ze besloot daarbij 2 euro te doneren aan Trees for Traffic, om zo haar eigen CO2-uitstoot te compenseren. "Ik vond het leuk om iets *goeds* te doen en het ging heel makkelijk met één klik. Ik had niet verwacht dat ik mijn eigen boom mocht planten!".Om Olga te bedanken voor haar bijdrage wordt zij door ID&T, organisator van Welcome to the Future, Trees for All en OnlineTicket.nl in het zonnetje gezet. Zo heeft zij onder meer twee tickets ontvangen voor de editie van Welcome to the Future van volgend jaar en staat haar aanstaande zaterdag op het festival een verrassing te wachten. Daarnaast mocht ze dus haar eigen boom planten!In november 2011 in OnlineTicket.nl via Trees for Traffic gestart met de aanplant van bomen in de Venneperhout. Het maakt hiermee onderdeel uit van het Nationaal Bossenfonds. OnlineTicket.nl biedt hiermee bezoekers van evnementen de kans bij aankoop van een parkeer- of pendelbusticket een boom te laten planten om hun eigen CO2-uitstoot te compenseren. Inmiddels zijn er dus meer dan 2000 donaties gedaan en ontstaat er in de Venneperhout bij Nieuw Vennep al een echt evenementenbos. Via OnlineTicket.nl compenseer op jij je reis naar evenementen.

Evenementenseizoen 2011 

In het eerste jaar van Trees for Traffic zijn er 850 donaties ontvangen van bezoekers die hun reis naar een evenementen wilden compenseren. Dit is een mooie start en we hopen dit aantal in 2012 samen verder te laten oplopen!

De schop gaat in de grond

Op 29 november 2011 ging in het Venneperhout, net buiten Nieuw Vennep aan de N207, de schop in de grond voor de aanleg van het eerste Trees for Traffic bos! De aanplant werd gedaan door kinderen van basisscholen uit de buurt in samenwerking met Staatsbosbeheer, dat ook het onderhoud van het bos voor haar rekening neemt. Uiteraard was OnlineTicket.nl bij de aanplant van de eerste boom aanwezig. In totaal zijn er 4.500 bomen geplant.

Meer informatie?

Wil je meer weten over Trees for Traffic of hoe je kunt doneren? Of ben je benieuwd hoe het staat met de aanplant van de door jou gesponsorde bomen? Neem dan contact met ons op! Druk op de onderstaande button en vul het contactformulier in!